Rólunk

A Kék Tea egy amatőrök által szerkesztett, nonprofit magazin, amelynek célja, hogy összegyűjtse a nagyvilágból származó érdekes híreket, cikkeket.

Újságírói végzettséggel ugyan nem mindannyian rendelkezünk, de helyette van egy nagy adag lelkesedés bennünk. Sajnos nem vagyunk tévedhetetlenek sem, ezért előfordulhat, hogy nem megfelelő információkat használunk fel, vagy éppen tévedünk a fordításnál. Ezeket a hibákat igyekszünk kiküszöbölni, amennyire lehetséges.

Amennyiben a kedves Olvasó úgy érzi, hogy kiigazítás szükségeltetik, a Kapcsolat menüpont alatt megadott e-mail címen jelezheti felénk. Továbbá minden véleményt és hozzászólást örömmel veszünk.

Felhívjuk kedves Olvasóink figyelmét, hogy cikkeink kizárólag a Kék Tea Magazin szerzőinek szellemi tulajdonát képezik, azok másolása és más (online vagy nyomtatott) fórumon való közlésük csak a forrás (Kék Tea Magazin) és a szerző nevének feltüntetésével lehetséges! Köszönjük.

 

Szerkesztőségünk tagjai:

 Szerafina: adminisztrátor, főszerkesztő, szerző

Amióta megtanultam a betűket, lelkes olvasóvá váltam. Egy jó történet orvosság mindenre. A gyerekkor múltával magam is elkezdtem történetek papírra vetésével próbálkozni, több-kevesebb sikerrel. Mint a legtöbb ember, én is szeretek otthon lenni a világ dolgaiban, legyen szó bármely témakörről. Tapasztalataim szerint azonban az utóbbi időben a mérleg nyelve elbillent a celebvilág – légyen az hazai vagy külhoni – irányába. Az itt posztolt írásokkal szeretnék a más érdeklődési körrel bíró emberek szolgálatára lenni.


eszakifuvallat: szerkesztő, szerző

Zsenge kamaszkorom óta írok, amikoris rátaláltam a valódi identitásomra. Így a közgazdasági szakközépiskola éveinek parkolópályán töltése után, sikeresen landoltam a főiskola bölcsész szektorában, hogy a magyar nyelv és irodalom kincsei után kutathassak.  Azóta igyekszem megmaradni ezen a pályán, a mellékutakat is megjárva, a kitérőket is megtéve. Érdekel minden, ami érdekes, és ami másokat érdekel. Sőt, az is, hogy őket az miért érdekli. Szeretek a dolgok mögé nézni és az emberek lelkében kutatni; rájönni, mi mozgatja őket. Ha  kívánhatnék  egyet  az  aranyhaltól,  akkor  a  gondolatolvasás  képességét  kérném.  De  a horgászat helyett én inkább írok.


Madártej és varjúvaj: szerző

 Étel. Életvitel. Egészség. Egy képzeletbeli ételről kaptam a nevemet. A Madártej, ami a köztudatban vaníliás tej tetején úszó tojáshabot jelöl, ami a madárra hasonlít. A madarak teje, egy olyan elképzelt étel, ami nem  létezik. Azonban elképzelhetjük. A háború idején sokan varjúból főztek levest, pörköltet, ezért sok család életét mentette meg. Varjú, mert Kányavárból származik. Varjú, mert egyszerű, mert életre termett. Nem ékes hangú madár, de kitartó és szívós. Sokban hasonlítunk. Én is keresem az ízeket, keresem az élhető, finom életet, ami nem utolsó szempontból egészséges.


JulSHE: szerző

Nevet választani nem könnyű, identitást ad, meghatároz. Julcsi a kislányom. S hogy miért az Ő neve az enyém? Mert Ő maga is az enyém, és én az övé. Egyek voltunk, külön váltunk, de örökre meghatározzuk egymást. Mióta megszületett, folyamatosan változom, mindig tanulok valamit tőle, Ő érte. A régi életem új irányt vett, másként látom az életet Ő miatta, és ezért nagyon hálás vagyok. Így már nem is tűnik lényegesnek, hogy régen nagyon szerettem olvasni, verseket írni, versmondó versenyekre járni. Hogy mindig is írásban fejeztem ki magam jobban. Most élhetek a lehetőséggel a Kék Teának köszönhetően.


Zsabu: szerző

Vidéki, romantikus életet élünk a férjemmel egy folyócska partján. Háztájunkat kisebb-nagyobb állatokkal osztjuk meg, igyekszünk önellátóvá válni. Végzettségemet tekintve magyar nyelvet és irodalmat tanítok a jövő nemzedékének, hozzátéve egy keveset a lelki fejlődésükhöz is. Spirituális érdeklődésem miatt is sokat olvasok, és többféle módszert kipróbáltam már, ami hozzásegített önmagam átfogóbb megismeréséhez,az élet összefüggéseinek meglátásához, az életben felmerülő akadályok megoldásához. Úgy érzem, mindaz, amit átéltem már, amik felborzolták lelkem hullámait, talán másoknak is tanulságul szolgálhat az élet labirintusában. Legyünk világítótornyok egymás számára, és tegyük szebbé a világot 🙂 


Vbp: szerző

Vidéki levegő, három gyerek, egy ezermester férj, egy kutya, három macska, kötél idegzet (ami olykor nem is annyira jól sodrott). Mindennapjainkban bármelyik szülőtárs felismerheti önmagát. A messze zengő ANYUUU, a végtelen vasalatlanok, fogyni sosem akaró mosatlanok, mindent beborító játékarzenál világa ez… Innen elmélkedem néha, ha már mindenki alszik és orron pöcköl a nagybetűs, vágyott ritka vendég: a csend.


Ancsi: szerző

Ancsi vagyok, 17 éves, vidám, általában jókedvű, segítőkész, és látássérült. Hogy miért ezt hagytam utoljára? Mert nem tartom annyira fontosnak, hogy ezzel kezdjem, mégis leírtam, hogy tudjátok, miért is jönnek itt tőlem ezek a történetek. Ami a hobbikat illeti, szeretek olvasni, zenélni, beszélgetni, na meg írni, bár gondolom, ez nem kérdéses, ha már egyszer itt vagyok.


Kalenandra: szerző

31 éves, hamisítatlan álmodozó vagyok, két lábbal a földön. Ellentmondás, tudom de ez az igazság.
Az élet ránevelt, hogy ha szeretnék elérni valamit, és hogy boldogan éljek, mindenben a tanítást, a jót lássam, már amennyire lehetséges.
Nem volt könnyű gyerekkorom, onnan tornásztam fel magam – segítséggel persze -, az önmegvalósítás útjára. Sosem adtam fel a reményt, és másnak is ezt javaslom – ha engem kérdez.
Gyerekkori álmaim közül az írás az egyik, ami most valóra vált. 🙂
Nagyon szeretem az életemet, folyamatosan tanulok, hol ezt hol azt, aktív típus vagyok –  néha kívül, a világ felé, néha befelé.
Még él bennem a mesevilág,  vonzódom régi kincsekhez, nem járt utakhoz, félreeső helyekhez, nagymama meséihez a kandalló előtt – biztos ismerős a hangulat. Jártomban-keltemben ezeket a pillanatokat észreveszem, megőrzöm és örök szépségként élnek bennem. Számomra a varázslat és a valóság összefonódik.
Kicsit konkrétabban, Budán élek, pszichológusnak készülök, táncolok (hastánc, jazz), énekelek, és írok.
Köszönöm, hogy olvastok, és hálás vagyok a magazinnak hogy megjelenhetnek itt a gondolataim cikkek formájában.


Nádasi Krisz: szerző

Krisz Budán lakik, közvetlenül a Duna mellett, mert imád a kuvik hangjára ébredni és a kabócák zajára elaludni. Ezenkívül szeret még egy csomó dolgot, például a fia hokimeccseit nézni, a lányával könyvtárba járni, az interneten Rosemary&Thyme filmeket nézni, vagy Donald kacsa képregényt olvasni németül. Na meg persze lehúzott tetővel vezetni a cabriót (és figyelni a beszólásokat: „Aszta, de szép autó! Hű, mennyi gyerek!”) Nem szeret egy csomó más dolgot, például a nyulakat kiganézni, a gyerekek intőit aláírni, vásárolni, meztelen csigát szedni a kertben, vagy arra várni, hogy jöjjön a vonat. Attól még persze ezeket is megcsinálja, néha ijesztően gyakran! És amikor végzett mindezzel, emberekről, sorsokról és érzelmekről gondolkodik, és ezekről ír. Hiszi, hogy mindenki érdekes, és mindenkit érdemes megismerni. Abban is biztos, hogy senki nem tökéletes, ezért főhősei sosem hibátlan jelleműek, és akarva vagy akaratlanul is jobb emberek lesznek írásai végére.
Nádasi Krisz tízéves kora óta ír: eleinte meséket, később tinédzserekről szóló történeteket jegyzett le, cikkei jelentek meg különböző kisebb ifjúsági magazinokban, később szakmai folyóiratokban. Első regénye Keira Christie álnéven jelent meg 2007-ben, és ezen a néven további, szórakoztató írásai is elérhetőek. Az utóbbi években angolul is alkotott, könyvei folyamatosan jelennek meg különböző nemzetközi kiadóknál.
Az interneten várja olvasói véleményét!

http://krisznadasi.wix.com/krisznadasiwrites


 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s