Hagyományos bejgli új köntösben

(Szerző: Madártej és varjúvaj)


A nagymamák, anyukák egyik legfinomabb karácsonyi kalácsa a bejgli. Mi is imádjuk, de a hagyományos töltelékeket kicsit meg lehet bolondítani. Nekem két bevált recept van a tarsolyomban.

sdgdfghdfhdfh

A szerző saját fotója

Hozzávalók a tésztához:

  • 25dkg  finom liszt
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 és fél kupak édesítőszer
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl tej
  • 1 kis kanál barna cukor

Elkészítés:

A vajat elmorzsolom az átszitált lisztekkel, majd hozzáadom a tojás sárgáját, édesítőszert, sót. Az élesztőt feloldjuk kis cukros tejben és hozzáadjuk a tésztához. Jól összedolgozzuk és fél órát pihentetjük a hűtőben. Addig elkészítjük a töltelékeket.

Mákos meggyes:

  • 20 dkg mák
  • 20 szem fagyasztott meggy
  • édesítőszer
  • 1/2 dl tej
10805836_861660673884074_3317416962552487450_n

A szerző saját fotója

Összekeverem a mákot, édesítőszert és a tejet, majd a kinyújtott tésztára kenem, erre rászórom a kimagozott meggyet. Feltekerem és mehet a tepsibe. Tetejére felvert tojást kenek és megszurkálom, hogy ne repedezzen ki.

Kókuszos-csokis:

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1/2 dl tej
  • édesítőszer

10885131_861660743884067_1446018706880528191_n

A szerző saját fotója

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s