Az észre nem vett magzat

(Szerző: Nádasi Krisz)


Állítólag minden nagyobb észak-amerikai kórházban évente egyszer-kétszer előfordul olyan eset, hogy egy nő furcsa hasi görcsökre vagy kínzó hátfájásra panaszkodva kopogtat be – aztán pár óra múlva hirtelen anya lesz.

Az orvosok azt mondják, teljesen normális, ha egy nő nem veszi észre, hogy terhes. És ezen persze nekem el kell gondolkodnom, mert, mint azt már korábban mondottam volt, szeretem az ördög ügyvédjét játszani.

Azt hiszem, nehéz elképzelnünk innen, egy jóléti társadalomból, hogy a babák nem feltétlenül tervezettek. Hogy egy nő a szokásos tevékenységei közepette véletlenül is eshet teherbe. Persze amint ezt elképzeljük, jönnek a további kérdések. Eleve induljunk ki egy olyan nőből, akinek a havi ciklusa nem rendszeres, ráadásul meglehetősen elfoglalt, ezért nem veszi észre, hogy már hónapok óta nem kellett tampont vásárolnia. Mert bárki más viszonylag hamar észreveszi, hogy késik, aminek pedig nem kéne. Úgyhogy forduljunk inkább a kevésbé nyilvánvaló tünetekhez, elsőként vegyük a rosszullétet. A filmekből is tudjuk, hogy minden terhes nő akkor bukik le, amikor éppen hogy beér a munkahelyére, máris iszkolnia kell a mosdóba, mert felborult a gyomra. Csakhogy a filmek klisékre épülnek. Rengeteg olyan nő van, aki nincs rosszul a terhességtől. Ezt azért is bizton állítom, mert én is közéjük tartozom. Ha tehát ezt a két fő jellegzetességet kivesszük a képletből, máris elképzelhetővé válik egy véletlen várandósság, ami annak ellenére is tud észrevétlen maradni, hogy az alanya egy felnőtt nő, aki tudja, hogy nem a gólya hozza a gyereket.

De aztán múlik az idő. Nem tűnik fel senkinek, hogy gömbölyödik a kismama? Persze az első terhesség nem látszik a pocakon úgy öt hónap elteltéig. Ekkor még mindig gondolhatja azt az anyuka, hogy csak felszedett egy-két plusz kilót… ami végül is igaz, csak nem úgy, ahogy ő hiszi. Inkább hat-hét hónapos terhesnek kell lenni ahhoz, hogy feltűnjön a különbség. Tehát ha eddig a pontig nem történik meg egy orvosi vizsgálat, akkor a baba igenis rejtve maradhat. De tovább? Kizárt.

A végeredmény az, hogy bárhogy is játszom ezt az ördögös ügyvédes szerepet, ezen a ponton megakadok. A magzatos pocaknak abszolút magzatos pocak-formája van, ezt még egy férfi sem keveri össze egy szimpla meghízással. Akkor hogy?

Rákerestem hát a neten. És megtaláltam a választ, mégpedig az egyik ilyen esetről készült tévéhírben. Hát persze, hogy ez miért nem jutott eszembe?

Forrás: cnec.com

(A kép forrása: cnec.com)

A videóban szereplő anyuka nem ötven kilót nyomott. Ennyi az egész. Ha a kismama dereka eleve olyan széles, mint egy vékonyka nőé terhesen, simán elfér benne egy kisbaba. Vicces is belegondolni, hogy az utcán szembejövő terebélyesebb nők hasában észrevétlenül ott lapulhat egy babácska – de éppen ezért észak-amerikai a téma. Magyarországon szerencsére nem általános a videón látott derékméret.

Horváth Vivienn és Dr Herczog Erzsébet (Horváth Vivienn képe)

Horváth Vivienn és Dr. Herczog Erzsébet (Horváth Vivienn képe)

Sőt. Egyik barátom a Facebook-on posztolt mostanában fotókat a Bodysport kupáról, ahol testépítők versenyeznek a „legszebb” címért. Ezen a rendezvényen még ötvenéves, ötgyermekes anyuka is megjelent, akinek a fenekén diót lehet törni. El is szégyelltem magam, amiért mostanában hanyagolom a sportolást, bár azzal hitegetem magam, hogy a kerti munka is fitten tart…

Mindenesetre én inspirációt merítek az esetből és ebből a két fényképből. Közben pedig remélem, hogy a magyarok megmaradnak minimum egy arany középúton, ahol nem megszokott jelenség a vastag csípő árnyékából váratlanul kibújt kisbaba. A magyar nők szépsége még mindig híres. Maradjon is így!

http://krisznadasi.wix.com/krisznadasiwrites

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s